Sonja & Roland Ljungkvist's hemsida

Familjen

Fritiden

Vår uppväxt

Några foton

Våra arbeten

Det här är vi

Vi flyttade från Skövde 1961 till Stockholm. Vår första bostad hade vi i Ulriksdal men flyttade till ett radhus i Åkersberga 1964 - när vi väntade vårt första barn. Vår dotter föddes 1965 och redan efter 1,5 år var det dags att flytta igen. Denna gång till Västerås där vi sedan bodde i ett år - innan jobbet återigen förde oss tillbaka till Stockholm. Denna gång till Helenelund i en hyreslägenhet. Här föddes vår son i April 1970.

Tillsammans med våra närmaste grannar där, började vi leta tomt för att kunna bygga vårt drömhus. Detta blev realitet 1969 när vi hittat lämpliga tomter i Skälby. Skälby är ju känt för sina trägårdsmästerier och våra tomter var just ett sådant som delades upp i lämpliga tomter.

Sten och Trä levererade materialet och vi byggde mest på egen hand. Det tog all ledig tid under några år och när huset var i det närmaste färdigt, flyttade vi in i Juni 1971. På hösten 1971 fick vi så ett erbjudande att resa till USA för ett treårigt arbete i Lexington Ky och dit flyttade vi sedan i Januari 1972. Den treåriga tiden där blev sedan förlängd och flytt igen till Boulder, Colorado. Lagom till midsommar 1977 kom vi tillbaka till vårt hus i Skälby som under tiden varit uthyrt.

När barnen flyttat ut tyckte vi att huset blev för stort och 1991 köpte vi det radhus i Kälvesta - där vi fortfarande bor kvar.