Julhälsning från Ingrid Nolenger
Goda minnen från året som gått!

Efter lite tankeverksamhet dyker resan till Hälsingborg och föreställningen på Fredriksdalsteatern upp, en båtresa till Hälsingör hanns också med och smörrebröden smakade utsökt. Alla pratade om regn den här sommaren. "Men vi hade i alla fall tur med vädret".
På höstkanten ordnade vi i SPF en skärgårdsutflykt till Landsort/Öja. Jag hade vånda hela natten för vädret, om restaurangen skulle hålla öppet osv.  Vi åkte tidigt med buss från Tyresö till Handen, med en hårsmån var alla 22 på perrongen när pendeltåget rusade in, för det kan trassla till sej när många har s.k. reskassekort. Färden gick vidare med buss och båt förstås. I efterhand kan jag säga att det blev en välsingnad dag, det var sol, blå himmel, varmt och fiskgrytan smakade gudomligt.

En lördag nu i nov. ställdes färden mot Värmlad, med besök på Säffleoperan och Lars Lerins Sandgrund. Lars Lerins akvareller lämnar ingen oberörd, man blir helt betagen. Hur hinner han?? Alla fina böcker, en ny nu i år Axels tid och den Augustbelönta förra året.jag tror den hette Läroboken. Även om regnet stod som spön i backen när vi på lördagen lämnade Stockholm,strålade Solen I Karlstad på söndagen. Vad annars??

Avslutningsvis kommer här en hälsning från Grynkorvens vänner med 740 medlemmar. Leverans till Östermalmshallen den 15 dec.T.ex.

Jag vill också citera Jan-Olov Andersson, från hans underbara besök på vårt senaste möte. Det är hans filosofiska granne, som undrar följande??
"Jo se dä´va´denhäringa, jaa denhäringa häckasaxa?? sa vi ha den ihop i fortsättninga?? Å se´n e´dä`den här stijen här, den sa aldri växa igen!!
För jag älskar gamla stigar, som inte växer igen!

GO´ JUL!!

Ingrid Nolenger
Julhälsning från Conny Möller, Umeå

Julhälsning till alla med Skövde i sitt Hjärta
En riktig God Jul och ett Gott Nytt År till er alla
Från Conny Möller i ett kallt Umeå.
Klicka på bilden för en större version


Claes Funck har skickat ett bildcollage från en klassisk konsert som en julhälsning. Klicka här för att komma till sidanTill mina okända Skövdevänner!

Jag känner egentligen inte någon av Er och Ni känner inte mig. Jag har dock nu suttit vid middagsbordet de två sammanträdena detta år. Även om mina Skövderötter är gamla - är rötterna i Skördebor mer än nya.

Trots detta dristar jag mig att sända en hälsning med önskan om goda helger och ett gott, nytt år med allt vad det innebär.

Vi ses åter 2016. Till dess - allt gott!

Nils-Göran Wetterberg
Nils-Göran Wetterbergs Julhälsning till oss alla

Sven-Olof Larsson föreningens vice ordförande sänder sin Julhälsning
ÅREN GÅR!

Tiden går fort speciellt när man har roligt sägs det!

Nu har ännu ett år gått! Jag upplever samma mönster varje år.
När Advent och Julen nalkas uppsöker jag NK i Stockholm och njuter av den fantastiska julskyltningen i fönstren utmed Hamngatan.

Då kommer gamla Skövdeminnen upp. Tänk så spännande och fint det var på Julskyltningssöndagen!
Sofia Hult, Dahlins gubbe som sparkade på rutan och Systrarna Svenssons charkuteriaffär på Storgatan!

Det var tider som aldrig kommer tillbaka!

Jag önskar alla i Skövdebor en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Olle Larsson
Skriv
Göran Midman skickar en julhälsning med bild från hans numera hemviste - Hjo
Med julhälsningar från Hjo. Sänder en bild som är något år gammal. Med 10 grader varmt i Hjo blir det ingen is denna jul.
Ingen snö heller.

Vi kanske ses nästa år!

Göran
Jag som brottas med vår hemsida - vill gärna tillsammans med Sonja önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År
I år kommer vi att fira heldagarna i Stockholm. Tidigare år har vi haft julhälsningar med bilder från USA. Årets tema har ju varit närproducerat så den här bilden är från Vällingby Centrum - vi kan här också.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla.

Sonja och Roland Ljungkvist